Kérdezze munkatársunkat!
Tanulmányi verseny
Hogyan lehet belépni a verseny honlapjára?
A regisztrációt követően e-mailben kapott felhasználó azonosító és jelszó segítségével történik a bejelentkezés. Nagyon fontos a regisztráció során a helyes email cím megadása, különben nem jut el a címzetthez a belépési kód, és nem fog tudni belépni a honlapra, hogy lássa a feladatsorát. Az e-mailnek a regisztrációt követően azonnal meg kell érkeznie, így ha az mégsem történik meg, kérje munkatársunk segítségét!
Mit kell tenni, ha az elmúlt évben már versenyzett velünk, és ebben az évben is szeretne nevezni?
A felhasználó név és jelszó bármeddig használható. Minden év augusztusában automatikusan megemeljük a regisztrált tanulók évfolyamát egy évvel.
A tantárgyi versenyekre minden évben nevezni kell, ehhez a program felkínálja az adott korosztály választható tantárgyait. Önállóan csak az nevezzen versenyre, aki azon fizetősen akar részt venni, és ehhez megkapta szülei beleegyezését! Amennyiben ezzel rendelkezik, át kell váltania az egyéni nevezésre.
Ha időközben iskolaváltásra került sor, a Saját adatok módosítása menüpontban októberig módosítható.
Ki jogosult ingyenes versenyzésre?
Ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk versenyünkön azoknak az általános iskolás korú tanulóknak, akik hátrányos helyzetűek vagy halmozottan hátrányos helyzetűek*.
Pedagógusok! Erre vonatkozó kéréseket csak az Önök jelzése alapján tudunk fogadni: a Jelentkezési lap megfelelő rovatának kitöltésével, vagy a honlapunkon való jelentkezés rögzítése során jelölhetik be az adott tanuló ingyenességét. Amennyiben szükséges lesz (a NAV számára), az erről szóló igazolásokat be kell kérnünk, így kérjük Önöket, hogy meglétüket ellenőrizzék.
Figyelem! Az ingyenességet minden évben újra kell igényelni, hiszen változhat a tanuló anyagi helyzete. Tehát aki az elmúlt tanévben ingyenes volt, az ebben az évben nem lesz automatikusan ingyenes!

*hátrányos helyzetű gyermek, tanuló az, akit családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, illetve akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságát a jegyző megállapította.
Mikortól oldható meg az 1. forduló feladatsora?
Október közepén indul a verseny. A honlapunk főoldalán folyamatosan tájékoztatást adunk a fordulók kezdési és befejezési határidejéről, ezekről a dátumokról e-mail-ben is értesítünk mindenkit, és arra is figyelmeztetünk, hogy hamarosan közeledik a beküldési határidő, és még hány beküldetlen feladatsor van. Érdemes erre odafigyelni! A fordulók általában 3 hetesek, ez idő alatt bármikor oldhatók a feladatsorok, a munkát akár többször is abba lehet hagyni, és egy másik alkalommal folytatni a megoldást.
Mit jelent a bónusz feladatsor?
Minden tanuló minden fordulóban lehetőséget kap arra, hogy az interneten keresztül plusz feladatsort tölthessen ki ingyenesen. Ha azt a feladatsort, amire benevezett, legalább 70 %-ban helyesen oldja meg, akkor az adott forduló ideje alatt további tantárgy tesztsorának ingyenes kitöltésére kap lehetőséget.
Mikor értesül a diák a feladatsorok helyes megoldásáról?
A forduló befejezési határidejét követő 3. napon a honlapunkon megnézhetők a helyes megoldások. Ahol szükséges, ott a kérdéshez kapcsolódóan magyarázatot is adunk. Az elért pontszámok már ekkor láthatók, és nemcsak a fordulóban elért eredmény, hanem az összesített eredmény is.
Hogy történik a feladatsorok kiértékelése?
Minden kérdés helyes megoldása 1 pontot ér. Így fordulónként a maximálisan elérhető pontszám a kérdések számával azonos. A fordulók pontszámai kategóriánként adódnak össze, és összesítve jelennek meg az eredményeknél.
Nem kapott választ kérdésére?
Kérjük, adja meg adatait és írja le kérdését! Kollégánk hamarosan válaszol Önnek.
Beküldő neve
Erre az email címre kérem a választ
Email cím megerősítése
Kérdés


© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2021 | Asztali