Rajz tankönyv 7. osztály

Rajz és vizuális kultúra 7. Rajz munkatankönyv 7. osztály. Piktogramtervezés, karikatúra és csendélet rajzolása, az újkor művészete MS-2337
MS-2337

Munkatankönyv

7. évfolyam, 5. kiadás (2017. 10. 17.)
Mozaik Kiadó
szerző:
terjedelem: 56 oldal
1 140 Ft
Kosárba
Kapcsolódó kiadványok

Képzőművészeti alkotómunka, a művészettörténet alapjai, vizuális kommunikáció – a könyv feladatainak megoldásával e három terület izgalmas útjait járják végig a gyerekek.

E kötet a plasztikai, a grafikai és a festészeti technikák elsajátítása közben az újkori művészet világával ismertet meg.

Digitális változat egyedi kóddal

*A kiadvány hátsó borítójának belső oldalán található egyedi kóddal a kiadvány digitálisan is elérhető.
Az aktivált kódokkal DÍJMENTES hozzáférést biztosítunk a kiadvány mozaWeb Home változatához az aktiválástól számított minimum egy éves időtartamra. A kódok csak egyszer aktiválhatók.
Mintaoldalak
Tartalomjegyzék
Bevezető3
Piktogramok4
A manierizmus világa6
A barokk építészet8
Érzelem és karakter10
A barokk szobrászat és festészet12
A mértani testek14
Axonometria16
A klasszicizmus18
Maszkok és álarcok20
Az állatok világa22
Vidéki kastélyaink24
A romantika26
A realizmus28
Haza és haladás32
A térkép és az alaprajz36
Használati tárgyak szabásrajzai38
A csendéletek42
Színes világ44
A fotózás alapjai48
A design50
A magyar népi építészet52
Kislexikon54
Képjegyzék55
A kiadvány bevezetője
Kedves Diákok!
Az előző években megkezdett utazásunkat újabb izgalmas művészeti korszakokon keresztül folytatjuk tovább a hetedik osztályban. Az újkor művészeti stílusainak megismerését is gyakorlati feladatok megoldásával igyekszünk élményszerűbbé tenni. A manierizmus, a barokk, a klasszicizmus és a realizmus alkotásain együtt fedezhetjük fel a korábban megismert klasszikus korszakok elemeit. A 19. századi magyar nemzeti művészet virágkorát híres példákon keresztül ismerhetitek meg. A művészettörténet világában tett megfigyelések alapján tovább gyakorolhatjuk a különféle kifejezési módokat, képalkotási lehetőségeket. A hagyományos rajz technikák mellett tovább mélyítjük a festéssel, a mintázással és a vegyes technikákkal kapcsolatos eddigi ismereteinket. A technikák gyakorlása során a komponálással kapcsolatban is újabb érdekes megfigyeléseket tehetünk. Feladataitokat részben egyénileg, részben pedig csoportokban tudjátok majd sikeresen megoldani.

Tanulmányaink során építünk a történelem, irodalom, technika és matematika tantárgyakból tanultakra, valamint a korábbi évek rajzórai feladataira is. Rajzainkkal, festményeinkkel, más műveinkkel egyre biztosabb, tudatosabb alkotómunkára leszünk képesek. A könyvből megismerhetitek hazánk és a nagyvilág ember alkotta szépséges tárgyait, épületeit, valamint természeti környezetünk harmóniáját. Kívánjuk, hogy a feladatok megoldása révén könnyebben igazodjatok el a művészetek világában, és bátrabban alkossatok akár önállóan, otthon is! Könyvünkben néhány fogalmat, kifejezést *-gal jelöltünk. Ezek magyarázatát megtalálhatjátok a kötet végi kislexikonban. A képjegyzékben a kiadványban található épületekről, műalkotásokról adunk információkat.


© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2020 | Asztali