Rajz tankönyv 8. osztály

Rajz és vizuális kultúra 8. Rajz munkatankönyv 8. osztály. Emberi alak rajzolása, enteriőrök és optikai csalódások képi megjelenítése, modern művészeti irányzatok MS-2338
MS-2338

Munkatankönyv

8. évfolyam, 6. kiadás (2018. 12. 13.)
Mozaik Kiadó
szerző:
terjedelem: 64 oldal
1 140 Ft
Kosárba
Kapcsolódó kiadványok

Képzőművészeti alkotómunka, a művészettörténet alapjai, vizuális kommunikáció – a könyv feladatainak megoldásával e három terület izgalmas útjait járják végig a gyerekek.

E kötet a 20. századi modern művészet és média izgalmas világának bemutatása mellett új képzőművészeti kifejezésmódokkal, technikákkal is megismertet.

Digitális változat egyedi kóddal

*A kiadvány hátsó borítójának belső oldalán található egyedi kóddal a kiadvány digitálisan is elérhető.
Az aktivált kódokkal DÍJMENTES hozzáférést biztosítunk a kiadvány mozaWeb Home változatához az aktiválástól számított minimum egy éves időtartamra. A kódok csak egyszer aktiválhatók.
Mintaoldalak
Tartalomjegyzék
Bevezető3
Színes technikák4
Perspektivikus ábrázolás 1.6
Perspektivikus ábrázolás 2.8
Geometrikus testek ábrázolása10
Az impresszionizmus14
A posztimpresszionizmus16
Az enteriőr20
A szecesszió22
A plakátok24
Forma és szerkezet26
Az emberi alak28
A modern építészet kezdete32
Lakóhely, lakótér34
A modern művészet kezdete36
Valóság vagy káprázat40
A fotó42
A film44
A modern épületek48
A modern magyar művészet50
Rekonstrukciós feladatok52
A giccs54
Utak és útkeresők56
Kislexikon60
Képjegyzék62
A kiadvány bevezetője
Kedves Diákok!
Négyéves, látványos utazásunk utolsó szakaszához érkeztünk. Az őskor, az ókor, a középkor és az újkor után a nyolcadik osztályban a modern kor művészeti irányzataival ismerkedünk. Nemcsak tanulmányozhattok érdekes és szép műveket, hanem ti is alkothattok szebbnél szebb dolgokat. Ebben nyújt segítséget számotokra tankönyvcsaládunk utolsó darabja. Az impresszionizmustól a modern épületekig számtalan csodálatos alkotásban gyönyörködhettek. A korábban meg ismert képzőművészeti technikákat tovább gyakoroljuk. A térábrázolási módszereket többféle, újabb nézőpontból is megvizsgáljuk. Emellett idén ismerkedünk meg a fotó- és a filmkészítés alapjaival, azok hatásával a képzőművészetre. Az egyetemes művészet történet ismert példái mellett a magyar alkotók értékes műveivel is foglalkozunk. Gyakorlati feladataink a hagyományos rajzi technikáktól a makettkészítésen át a tervezési feladatokon keresztül az elmélyült alkotómunkáig terjednek. Utazásunk során a fantáziátokra és a kreativitásotokra továbbra is nagy szükség lesz. Reméljük, hogy a tanév végére tudatosabban szemlélitek majd környezetünk szép alkotásait, valamint biztos kézzel nyúltok bármilyen rajzi, festészeti eszközhöz! Könyvünkben né hány fogalmat, kifejezést *-gal jelöltünk. Ezek magyarázatát megtalálhatjátok a kötet végén lévő kislexikonban. Az ugyanott található képjegyzékben pedig a munkatankönyvben szereplő épületekről, műalkotásokról adunk információkat.


© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2020 | Asztali