Tisztelt Pedagógus Kollégák! Tisztelt Szülők!

A Mozaik Kiadó a 2019/2020-as tanévben is több száz kiadványt, valamint digitális tananyagokat kínál az iskolai oktatáshoz, otthoni gyakorláshoz, érettségire való felkészüléshez. Kiadványainkat a szülők is megrendelhetik. Választékunk megtekinthető a kiadó RENDELÉSI FELÜLETÉN (tankonyvrendeles.hu). Az alábbi 3D ANIMÁCIÓK, illetve JÁTÉKOS OKTATÁSI ESZKÖZÖK gyors bepillantást engednek a Mozaik Kiadó látványos digitális oktatási világába.

Amióta megszűnt a szabad, szakmai alapú tankönyvválasztás, egyre több szülő szerzi be egyénileg a gyermekek taneszközeit. Mindez azt igazolja, hogy sok szülő számára nem az ingyenesség, hanem a minőség és a szabad választás lehetősége a legfontosabb.

ELŐZETES INFORMÁCIÓK

1. Tankönyves helyzetkép 2019-ben

A 2019/2020-as tanév alapvető változást hozott a tankönyvrendelések tekintetében. Az állami tankönyvellátás 2014-es bevezetésével megszüntették annak a lehetőségét, hogy a magánkiadók új közismereti tankönyvet engedélyeztessenek, illetve a tankönyveik engedélyeit meghosszabbítsák. Évről évre - semmilyen logikát nem követve - jártak le a tankönyveink engedélyei. 2013-ban, a szabad tankönyvválasztás utolsó évében a piacvezető Mozaik Kiadónak 343 tankönyve szerepelt a jegyzéken, a 2018/2019-es tanévben már csak 196 kiadványunk volt központilag rendelhető. A 2019/2020-as tanévre azonban mindössze ez a 21 kiadványunk rendelhető a Könyvtárellátó rendszerében. ... bővebben »

2. Továbbra is lehet-e használni a kiadványainkat?

A válasz: igen. A köznevelési törvény 63. §-a szerint ,,A pedagógust munkakörével összefüggésben megilleti az a jog, hogy [...] a pedagógiai program alapján az ismereteket, a tananyagot, a nevelés-oktatás módszereit megválassza, [...] a helyi tanterv alapján, a szakmai munkaközösség véleményének kikérésével megválassza az alkalmazott tankönyveket, tanulmányi segédleteket, taneszközöket." ... bővebben »

3. Megrendelhetők-e a Mozaik kiadványai a 2019/2020-as tanévre?

21 kiadványunk a központi rendelés keretében, a Kello rendszerében is megrendelhető.

A tankönyvjegyzékről lekerült népszerű könyvek, munkafüzetek és feladatgyűjtemények, valamint a tanulást segítő egyéb, összesen közel 800-féle kiadványunk döntő többsége továbbra is megjelenik és rendelhető. A kiadói megrendelőtömb innen letölthető. A kedvezményeket szülői rendelés esetén is biztosítjuk. ... bővebben »

4. Szülők is rendelhetnek a kiadótól?

A válasz: igen. Kiadványainkat a szülők is megrendelhetik (akár osztálylétszámban is). Kivételt képeznek az osztálynaplók, ellenőrzők és tudásszintmérő feladatlapok, ezeket továbbra is csak iskolai megrendelésre szállítjuk. ... bővebben »

5. A könyveken túl mit veszíthetnek még az iskolák és a diákok?

A kiadó az elmúlt 12 évben nagy erőfeszítéseket tett a magyar digitális oktatás fejlesztéséért is. A számos nemzetközi díjat elnyert digitális oktatási rendszerünk használatát a tankönyveinket megrendelő iskolák és a diákok számára eddig ingyenesen tudtuk biztosítani. Azokban az iskolákban, ahol nem tudják majd a kiadványainkat megrendelni, sajnos le kell mondaniuk erről is. ... bővebben »

6. Mozaik és Cartographia kiadványok egy helyről is rendelhetők

A Mozaik Kiadó és a Cartographia Tankönyvkiadó együttműködése alapján a Mozaik webáruházában és a Mozaik megrendelőtömbjében mindkét kiadó nyomtatott termékei azonos feltételekkel érhetők el. Amennyiben a két kiadó kiadványait egy megrendelésben rendelik meg, a kedvezményeket a két kiadó termékeire együttesen vesszük figyelembe.

KEDVEZMÉNYEK, EGYEDI CSOMAGOK, DIGITÁLIS TANANYAGOK

7. Milyen kedvezménnyel rendelhetők a kiadványok?

Közvetlen kiadói rendelés esetén a nyomtatott kiadványokra háromféle %-os kedvezményt, valamint ingyenes digitális tananyagokat biztosítunk. A kiadóknak 2013 óta a tankönyvek árának 20%-át kell kifizetnie a Könyvtárellátónak a központi terjesztésért. Mivel közvetlen kiadói rendelés esetén a terjesztést magunk végezzük, ezt az árengedményt mi átengedjük az iskolák és a szülői közösségek számára az alábbi háromféle kedvezmény formájában. ... bővebben »

8. Ingyenes digitális tananyagok a könyvek mellé - diákoknak, tanároknak

A nyomtatott könyveket megvásároló diákok, pedagógusok, iskolák a könyvek mellé ingyenes extra szolgáltatásként élvezhetik a jelenleg elérhető egyik legjobb digitális rendszer és digitális tananyagok nyújtotta előnyöket az alábbi feltételek szerint. ... bővebben »

9. TABLETRE? - Lehet-e csak digitális változatban rendelni a kiadványokat?

Sok iskola rendelkezik nagyobb mennyiségű tablettel, így felmerülhet, hogy nem papíralapú könyvet rendelnek a diákoknak. ... bővebben »

10. Ingyenes és kedvezményes tanári határidőnaplók

Az iskola Kello-s rendelése alapján 100 ezer forintonként 1 db, a közvetlen kiadói rendelése alapján pedig 50 ezer forintonként 1 db tanári határidőnapló igényelhető ingyenesen a készlet erejéig. A szállítást kérhetik május végére, vagy augusztus végére is. A határidőnaplókban található kóddal a pedagógusok választhatnak 1 mozaweb digitális kiadványt, amelyet a 2019/2020-as tanévben díjmentesen használhatnak.

RENDELÉSI TUDNIVALÓK

11. Mikor kezdődik és meddig tart a kedvezményes rendelési időszak?

A kedvezményes kiadói rendelési időszak 2019. október 15-ig tart. A 30%-os iskolakedvezmény 2019. május 31-ig történő előrendelés esetén érvényes. ... bővebben »

12. Hogyan rendelhetők meg a kiadványok?

A kiadványok megrendelhetők a Mozaik webáruházában (www.tankonyvrendeles.hu), vagy a kiadói megrendelőlapokon, illetve a rendeléseiket elküldhetik a rendeles@mozaik.info.hu e-mail címre, valamint a kiadó területi képviselőinek is. Ha szülőként az osztály számára rendelnek kiadványokat, akkor kérjük, hogy a megrendelés során adják meg az érintett intézmény nevét, azonosítóját, hogy az iskola számára a kapcsolódó digitális tananyagok elérését be tudjuk állítani. ... bővebben »

13. Megrendelés módosítása, pótrendelés

A kiadónak leadott megrendelések később rugalmasan módosíthatók, így a diákok létszámának változása esetén pontosíthatók a darabszámok, rendelhetők új kiadványok. A módosításra május végi szállítás esetén 2019. május 15-ig, augusztusi szállítás esetén 2019. augusztus 1-ig van lehetőség. A módosításokat e-mailben a rendeles@mozaik.info.hu címre várjuk. ... bővebben »

14. Fizetési mód, szállítási információk

Iskolai rendelés esetén csekket küldünk, ezeket májusi szállítás esetén 2019. június 15-ig, augusztus végi szállítás esetén 2019. szeptember 15-ig kell kifizetni. Magánszemély címére csak utánvétes csomagot tudunk küldeni, azonban lehetőség van arra, hogy augusztus végére kérjék a csomagküldést. ... bővebben »

EGYÉB

Érettségire, középiskolai felvételire ajánljuk

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani három új érettségire felkészítő kiadványunkat, amelyek az érettségi kezdetéig, május 6-ig 20% bevezető kedvezménnyel rendelhetők meg. A Középiskolába készülök című új kiadványunk a nyolcadikos diákokat segíti a központi írásbeli felvételire való felkészülésben.

Jutalommatrica-kollekciónk

A jutalommatricáink ötféle változatban érhetők el, a vidám kedves rajzok remek motiváló, jutalmazó eszközök lehetnek az alsós diákok körében. Az öt kollekciót csomagban rendelve (MS-4186) 23%-kal olcsóbban vásárolhatják meg, így 1 db jutalommatrica kevesebb mint 1 Ft-ba kerül.

Ízelítő digitális tananyagainkból
© MOZAIK KIADÓ - SZEGED, 2020 | Asztali