Tisztelt Pedagógus Kollégák! Tisztelt Szülők és Diákok!

A Mozaik Kiadó a 2022/2023-as tanévre is több száz kiadványt, valamint digitális tananyagokat kínál az iskolai oktatáshoz, otthoni gyakorláshoz, vizsgákra való felkészüléshez. Kiadványaink megrendelhetők a www.tankonyvrendeles.hu oldalon, ezt az iskolák, szülők és diákok is használhatják. A kiadványok választását mintaoldalakkal és pdf-betekintővel segítjük.

A szabad, szakmai alapú tankönyvválasztás központi megszüntetése miatt az elmúlt tanévekben az iskolák és a szülők sok helyen összefogtak, és egyénileg szerezték be a Mozaik taneszközeit közvetlen kiadói rendeléssel. Ezúton is köszönjük a kitartást és az anyagi áldozatot, hiszen csak így tudjuk biztosítani Önöknek a választás lehetőségét, valamint így tudjuk fenntartani a digitális rendszerünk működését.

FIGYELEM! Az intézményi rendelésekkel kapcsolatban a területileg illetékes referens kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre.

* * *

Online rendelés: www.tankonyvrendeles.hu - Intézményi MEGRENDELŐTÖMB letöltés: PDF.

ELŐZETES INFORMÁCIÓK

1. Tankönyves helyzetkép 2022-ben

Az állami tankönyvellátás 2014-es bevezetésével megszüntették annak a lehetőségét, hogy a magánkiadók új közismereti tankönyvet engedélyeztessenek, illetve a tankönyveik engedélyeit meghosszabbítsák, így könyveink fokozatosan lekerültek a tankönyvjegyzékről. ... bővebben »

2. Megrendelhetők és használhatók-e a Mozaik kiadványai?

21 kiadványunk a központi rendelés keretében, a Kello rendszerében is megrendelhető.

A tankönyvjegyzékről korábban lekerült népszerű könyvek, munkafüzetek és feladatgyűjtemények, valamint a tanulást segítő egyéb, összesen közel 800-féle kiadványunk döntő többsége továbbra is megjelenik és rendelhető közvetlenül a kiadótól. A kiadói megrendelőtömb innen letölthető.

3., 7. és 11. évf. könyveink NAT2020 szerinti használhatóságát EBBEN a dokumentumban találják.

1., 5. és 9. évf. könyveink NAT2020 szerinti használhatóságát EBBEN a dokumentumban találják.

2., 6. és 10. évf. könyveink NAT2020 szerinti használhatóságát EBBEN a dokumentumban találják. ... bővebben »

3. Szülők is rendelhetnek? Hogyan támogatják ezzel az iskolát?

Kiadványainkat a szülők is megrendelhetik, az osztály- és tantárgykedvezmény szülői rendelésekre is érvényes. A szülők így a vásárlásaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy egy adott osztály vagy az iskola hozzájusson a Mozaik digitális tananyagaihoz is (ld. 8. pont). A szülők akár kötelező olvasmányok közös megvásárlásával is támogathatják az iskolák digitális oktatását, hiszen ezen rendelésük értéke után Mozaik TEACHER vagy mozaBook CLASSROOM licencet adunk az adott pedagógusnak/iskolának (ld. 5. és 7. pontban). ... bővebben »

4. Digitális tananyagok - A könyveken kívül mit veszíthetnek még az iskolák?

A kiadó az elmúlt 15 évben nagy erőfeszítéseket tett a magyar digitális oktatás fejlesztéséért is. A számos nemzetközi díjat elnyert digitális oktatási rendszerünk használatát a tankönyveinket megrendelő iskolák és a diákok számára eddig ingyenesen tudtuk biztosítani. Azokban az iskolákban, ahol nem tudják a kiadványainkat megrendelni, sajnos le kell mondaniuk erről is. ... bővebben »

5. Webáruházunkban a Móra Kiadó oktatási kiadványai, regényei is elérhetők

Webáruházunkban a Mozaik Kiadó és a Cartographia Tankönyvkiadó könyvei mellett már elérhetők a Móra Kiadó oktatási kiadványai (pl. Ablak-Zsiráf, miniLÜK stb.), kötelező és ajánlott olvasmányok (pl. A kis herceg, Vuk, Egri csillagok stb.), valamint kortárs gyermek- és ifjúsági irodalmi kiadványok a Betűtészta Kiadó (pl. Helka-trilógia) kínálatából. ... bővebben »

KEDVEZMÉNYEK, EGYEDI CSOMAGOK, DIGITÁLIS TANANYAGOK

6. Milyen kedvezménnyel rendelhetők a kiadványok?

Közvetlen kiadói rendelés esetén a Mozaik Kiadó és a Cartographia nyomtatott kiadványaira 20%, 25%, vagy 30% kedvezményt, valamint ingyenes digitális tananyagokat biztosítunk. ... bővebben »

7. Ingyenes digitális tananyagok a könyvek mellé - diákoknak, tanároknak

A nyomtatott könyveket megvásároló diákok, pedagógusok, iskolák a könyvek mellé ingyenes extra szolgáltatásként élvezhetik a jelenleg elérhető egyik legjobb digitális rendszer és digitális tananyagok nyújtotta előnyöket az alábbi feltételek szerint. ... bővebben »

8. TABLETRE? - Lehet-e csak digitális változatban rendelni a kiadványokat?

Sok iskola rendelkezik nagyobb mennyiségű tablettel, így felmerülhet, hogy nem papíralapú könyvet rendelnek a diákoknak. ... bővebben »

9. Ingyenes és kedvezményes tanári határidőnaplók

Az iskola Kello-s rendelése alapján 100 ezer forintonként 1 db, a közvetlen kiadói rendelése alapján pedig 50 ezer forintonként 1 db tanári határidőnapló igényelhető ingyenesen a készlet erejéig. A szállítást kérhetik május végére, vagy augusztus végére is. A határidőnaplókban található kóddal a pedagógusok választhatnak 1 mozaweb digitális kiadványt, amelyet a 2022/2023-as tanévben díjmentesen használhatnak. A kiadványok szeptember 15-ig, de legfeljebb a készlet erejéig 50% kedvezménnyel, 1440 Ft-ért rendelhetők.

RENDELÉSI TUDNIVALÓK

10. Mikor kezdődik és meddig tart a kedvezményes rendelési időszak?

A kedvezményes kiadói rendelési időszak 2022. április 1-től 2022. október 15-ig tart. A 30%-os iskolakedvezmény 2022. május 31-ig történő előrendelés esetén érvényes. ... bővebben »

11. Hogyan rendelhetők meg a kiadványok?

A kiadványok megrendelhetők a Mozaik webáruházában (www.tankonyvrendeles.hu), vagy a kiadói megrendelőlapokon, illetve a rendeléseiket elküldhetik a rendeles@mozaik.info.hu e-mail címre, valamint a kiadó területi képviselőinek is. Ha szülőként az osztály számára rendelnek kiadványokat, akkor kérjük, hogy a megrendelés során adják meg az érintett intézmény nevét, azonosítóját, hogy az iskola számára a kapcsolódó digitális tananyagok elérését be tudjuk állítani. ... bővebben »

12. Megrendelés módosítása, pótrendelés

A kiadónak leadott megrendelések később rugalmasan módosíthatók, így a diákok létszámának változása esetén pontosíthatók a darabszámok, rendelhetők új kiadványok. A módosításra május végi szállítás esetén 2022. május 15-ig, augusztusi szállítás esetén 2022. augusztus 1-ig van lehetőség. A módosításokat e-mailben a rendeles@mozaik.info.hu címre várjuk. ... bővebben »

13. Fizetési mód, szállítási információk

Iskolai rendelés esetén csekket küldünk, ezeket májusi szállítás esetén 2022. június 15-ig, augusztus végi szállítás esetén 2022. szeptember 15-ig kell befizetni vagy átutalni. Átutalással történő fizetésnél a számlaszámot a közlemény rovatban kérjük feltünteti. Magánszemély címére csak utánvétes csomagot tudunk küldeni, azonban lehetőség van arra, hogy augusztus végére kérjék a csomagküldést. ... bővebben »

EGYÉB

Érettségire, középiskolai felvételire ajánljuk

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani legújabb érettségire felkészítő kiadványainkat, amelyek most még az érettségi kezdetéig 20% kedvezménnyel rendelhetők meg azonnali szállításra. A következő tanévre szóló rendelés esetén ezekre e könyvekre az általános kedvezmények (20% osztálykedvezmény, 25% tantárgykedvezmény, 30% iskolakedvezmény május 31-ig) érevenyesek.

ÚJ! HETI GYAKORLÓK - napközibe, vagy egyéni gyakorláshoz

A kiadványok alapvetően a központi tantervek és tankönyvek haladási ütemét követik, de bármely más könyvből tanuló diák számára is tökéletesen alkalmas a gyakorlásra. A sorozat alsós munkafüzetei félévenként egy kötetben biztosítanak gyakorlási lehetőséget magyar és matematika tantárgyakból. A kiadványok a kisdiákok által az adott héten tanult tananyagot tantárgyanként két-két oldalon dolgozzák fel könnyen érthető, színes feladatok segítségével. Az elsős kötetek már megjelentek, a másodikos kötetek a következő tanévre már rendelhetők.

FENNTARTHATÓSÁG projektek (Téma7) digitális extrákkal

Kiadványaink elsősorban a Fenntarthatóság témakörben (pl. a témahétre szervezett programokhoz) nyújtanak kidolgozott, "kulcsrakész" ötleteket, projekteket DIGITÁLIS EXTRA tartalommal és TANÁRI SEGÉDANYAGGAL.

Jutalommatrica-kollekciónk

A jutalommatricáink már hatféle változatban érhetők el, a vidám kedves rajzok remek motiváló, jutalmazó eszközök lehetnek az alsós diákok körében. Öt kollekció csomagban (MS-4186) 20% kedvezménnyel vásárolható meg.

Ízelítő digitális tananyagainkból